Dom zdravlja Tuzla, dobio je savremeni lift čime je ispunjen još jedan od važnih ciljeva gradske uprave koja je i osnivač Doma zdravlja.Vrpcu su presjekli Gradonačelnik Jasmin Imamović i prim.dr.Suad Bijedić. Lokacija lifta koji će služiti za ležeće i teško pokretne pacijente, nalazi se u središnjem dijelu Doma zdravlja. Liftu će se moći pristupiti bez problema sa stražnjeg ulaza na Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Lift će povezivati tri stanice. Početna suteren (fizikalna i mikrobilogija),potom prvi sprat (interno i radiologija) te drugi sprat gdje se nalaze laboratorija,odjel za očne bolesti i odjel za bolesti uha,grla i nosa.

Gradonačelnik Imamović osvrnuo se na značajna dugogodišnja ulaganja  grada u ovu zdravstvenu ustanovu.On je pri tom napomenuo višemilionska ulaganja u infrastrukturu ustanove posebno istaknuvši ponos grada na najopremljeniju Službu hitne medicinske pomoći u BiH.Lift je samo nastavak našeg dugoročnog cilja a sve u svrhu poboljšanja pružanja zdravstvenih usluga građanima Tuzle.

Direktor Bijedić je pored zahvalnosti gradu i na ovom projektu takođe govorio o svim ulaganjima grada u dom zdravlja,istaknuvši da posotoji želja da se u nekom vremenu napravi infrastrukturna poveznica glavnog dijela sa pedijatrijom.

Projekat od izuzetne važnosti i vrijednosti, finansirao se iz namjenskih sredstava budžeta Grada Tuzle. Ovo nije prvi projekat koje je grad prepoznao kao kvalitetan a sve u interesu poboljšanja zdravstvenih usluga prema našim sugrađanima.

IZVOR OBJAVE