Danas u O.Š Slavinovići sam imala priliku učenicima predstaviti svoj književni put, i ispričati svoju životnu priču. Cilj današnjeg druženja prvenstveno je bio, da se učenici upoznaju sa osobama sa invaliditetom. Da nauče o važnosti prihvatanja ljudi, i da ne postoji razlika među osobama, bilo to po izgledu ili nečemu drugom. A meni je drugi cilj bio omiliti mlađim generacijama čitanje knjiga. Knjiga je čovjekov najbolji prijatelj. Učenici su jako zainteresovano slušali šta je to Distrofija mišića, kroz kakve se to razne životne situacije susreću osobe sa invaliditetom. A učenici 3.razreda su bili raspoloženi i postavljati pitanja. Svi smo bili obuzeti pozitivnim emocijama. U današnjem vremenu u kojem vlada diskriminacija, dužni smo pričati o osobama sa invaliditetom. Uključivati one najmlađe u izgradnji pravednog društva.
Uljepšala sam sebi dan, gledajući mališane koji su me podsjetili da je svako dijete kao papir po kojem pišemo, pa pazite ljudi šta pišete po vašim papirima. Učite djecu važnim vrijednostima u životu.
Hvala učenicima, nastavnicima i menadžmentu O.Š Slavinovići na divnom gostoprimstvu- Emina Mujanović.

Druženje uz knjigu
OŠ” Slavinovići” i Udruženja distroficara TK

Danas su svojom posjetom učenike 3b i Đačkog kluba OŠ” Slavinovići”, obradovali posebni gosti, Emina Mujanović i Dževad Selimović članovi Udruženja distroficara TK, Dalibor Lukić direktor udruženja i Arnela Fatic uposlenica udruzenja.
Naši gosti ispričali su učenicima svoj put i borbu kroz život sa invaliditetom, upoznali ih sa teškoćama na koje su nailazili tokom školovanja, te raznim životnim iskustvima. Ovom prilikom Emina Mujanović je promovisala svoje knjige “Snaga ljubavi”, ” Rušim predrasude” i ” On me voli”. Svoju snagu za sutra, Emini daju upravu ti momenti stvaranja novih djela.
Cilj ove posjete bio je i razbijanje predrasuda, prihvatanje različitosti, uvažavanje drugih i drugačijih. Direktorica škole Lejla Bećirović, pedagogica Fatima Odžaković, učiteljica Senada Muratbegović i nastavnica Enisa Isović su u svojim obraćanjima prisutnim učesnicima istakle značaj ovakvih druženja, dok je Dalibor Lukić, direktor udruženja objasnio da je razlog tj. odabir škole „Slavinovići“ za promociju knjiga upravo lijepo iskustvo sa Đačkim klubom koje nosi sa sobom.

Eminine knjige su našle novi dom u našoj školi i u narednom periodu ćemo školske dane uljepšati nekom od Emininih pjesama.
Hvala našim gostima na današnjem druženju i što su svoje priče podijelili sa nama – menadžment OŠ”Slvinovići” Tuzla.

Udruženje distrofičara TK se zahvaljuje BH Telecom-u na podršći tokom pripreme i promocije knjige i samoj podršci OSI.