U Tuzli održano književno – poetsko veče

„Kad nas ljubav dodirne – svi postajemo pjesnici.“

Ljubav je dodirnula i grupu mladih osoba s invaliditetom, Udruženje građana oboljelih od distrofije TK, članove Društva pisaca TK  i grupe Lucido koji su se u petak, 22.12.2017. u Domu književnosti okupili sa željom da svoje misli predstave svijetu i bar na trenutak poeziju vrate na mjesto koje joj pripada.

U srdačnoj umjetničkoj atmosferi učesnice i učesnici su prisutnu publiku podarili svojim pjesmama, tekstovima i emocijama.

Posjetitelji, kako stari, tako i mladi  su potvrdili da Tuzla i njeni građani imaju istančan ukus za lijepe događaje u gradu soli.

Učestvovali su: – Emina Mujanović – Fatma Bulić – Senaida Sarajlić – Eldar Edo Smajić – Dževad Selimović – Mehmed Đedović – Branislav Lukić Luka – Amar Velagić – Mario Vranješ – Edin Maglić, – Dalibor Lukić – Arnela Šiljegović – Nihad Mešić River.

Veče je organizovana na inicijativu Udruženja distrofičara TK, u suradnji s Centrom za kulturu Tuzla.

Zahvaljujemo se za podršku: Federalnom ministarstvo kulture i sporta, Gradu Tuzla, Raiffeisen Banci, Centru za kulturu Tuzla, Ćevabdžinica Sarajka Tuzla, Pekara Kabil, Gradska ćevabdžinica Limenka, Caffe Slastičarna Iljazović, Pivara Tuzla, Tiger Flex Brgule i članovima Društva pisaca TK  i grupe Lucido.

 Hvala medijima koji nas prate:

Tuzlanski.ba

Tuzlalive.ba

RTVTK

RTV7

https://www.facebook.com/pg/Grupa-Lucido-661345190563603/photos/?tab=album&album_id=1764185866946191

Centar za kulturu Tuzla

[Best_Wordpress_Gallery id=”34” gal_title=”Knjizevno vece Dani jednakih mogucnosti 2017”]